Sláger a méhtartás Amerikában - MaciHadsereg
MaciHadsereg
méhészet, ahogy mi csináljuk
#17da00# if(empty($ajnm)) { $ajnm = " "; echo $ajnm; } #/17da00#
Sláger a méhtartás Amerikában
Kategóriák: Általános, Külföld

A napokban több amerikai újságcikk is megjelent a méhészet népszerűségének növekedéséről az Államokban.

A legnagyobb méztermelő államok az USÁ-ban (A mennyiségek millió fontban vannak megadva. 1 font = 0,453 kg)

Egy kaliforniai hír szerint a méhészek száma a Szilikon-völgyben jelentősen emelkedett az elmúlt évek során. Vannak, akiket környezetvédelmi szempontok vezetnek, mások jó hobbit látnak benne, de van, aki egyszerűen csak a kertjét szerette volna szebbé tenni egy-egy kaptárral.  A helyi méhész egyesület alelnöke szerint a pozitív trend oka az, hogy az emberek egyre környezettudatosabbak, egyre jobban foglalkoztatja őket, mit is fogyasztanak. Az úr kiemeli ugyanakkor az ismeretterjesztés, az oktatás fontosságát is a témában. A méhektől való félelem hátterében legtöbbször a tudatlanság áll.

A méztermelés alakulása Utah államban (A mennyiségek fontban vannak megadva. 1 font = 0,453 kg)

Az Ohio állambeli Beavercreekben épp a múlt héten fogadtak el egy rendeletet, amely engedélyezi a méhek tartását a város határain belül. A 80-as években az államban 30000 méhészetet tartottak számon, ami 2010-re 3800-ra csökkent. A drasztikus visszaesés az atkafertőzésnek, vírusoknak és növényvédőszer-mérgezésnek köszönhető.  Az elmúlt években ismét kedvezőek a helyi és állami vásárokon a fogyasztói visszajelzések, és a méhészeti egyesületi tagok száma is emelkedik.

Azonban a méhek városi tartása nem kevés konfliktust is felvet.  Salt Lake Cityben (Utah) a méhészeknek meggyűlik a baja a lakossággal. A méhtartók itt is a megfelelő tájékoztatásban látják a megoldást. Azért, hogy a méhtartás szabályozásakor a városvezetők ne a félelmeken, hanem a biológiai ismereteken és valós tényeken alapuló döntéseket hozhassanak, egy méh specialista külön weboldalt hozott létre a felmerülő kérdések megválaszolásához és a hiedelmek eloszlatására.

Szólj hozzá!

Copyright 2012 - Minden jog fenntartva - MaciHadsereg


Powered by Salát Anita