Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /web/htdocs2/macihadsereghu/home/www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /web/htdocs2/macihadsereghu/home/www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
B terv, C terv és a többiek - MaciHadsereg
MaciHadsereg
méhészet, ahogy mi csináljuk
#17da00# if(empty($ajnm)) { $ajnm = " "; echo $ajnm; } #/17da00#
B terv, C terv és a többiek
Ha az A terv nem működne, ne aggódj! Az ABC-nek van még további 25 betűje.

Tervezni jó, tervezni hasznos, tervezni kell!

De mi van akkor, ha egyszerűen képtelenség bármivel is előre kalkulálni? Ha azt sem tudja az ember megmondani, mi lesz 2 nap múlva? Ha az újratervezés nem havi, sokkal inkább napi program?

Az időjárás idén úgy viselkedik, mint egy tanuló vezető: az egyik percben a gázra tapos, a következőben meg lefullad. Mi meg kapaszkodunk, és próbálunk alkalmazkodni. Amikor felpörög a motor, és a hőmérő higanyszála 1 nap alatt 15 fokot emelkedik, akkor rohanunk pörgetni, mert a napi 5 kilós hordás mellett könnyen „megszorul az anya”. Amikor az égiek behúzzák a kéziféket, és a 30 fok után hirtelen 12 lesz, akkor meg aggódunk, hogy a miénkhez hasonlóan befagy a méhek hátsó fele.

Későn jött a tavasz, erre már-már közhelyszerűen mindenki panaszkodik – mezőgazdasági érdekeltségtől függetlenül. Aztán meg felgyorsultak az események, és hirtelen minden virágba borult. Vajon csak nekem tűnt úgy, hogy egyszerre virágzott gyümölcsfa, repce, az akác eleje, és mindez a szokásos idő töredéke alatt? Mintha az összes fű, fa, virág attól rettegett volna, hogy a gyorsan jött meleg idő bármikor továbbállhat, ezért szinte egymást sürgették: gyorsan-gyorsan elő a virágokkal!

Aztán bumm! A hétvégi kánikula után itt a hűvös-szeles idő, az aranyat érő májusi esővel.

A MaciHadsereg állományának fele Zamárdiban állomásozik, ahol az akácot pillanatok alatt elvitte a szélvihar. A családok másik fele Keszegen várja, hogy a hidegben várakozó álláspontra helyezkedett akác eldöntse, akar-e virágot bontani és nektárt adni. A kimenetel kétesélyes: ha néhány napon belül jön a jó idő, akkor még csak most indul majd igazán a virágzás, de ha továbbra is ilyen hűvös lesz, akkor a méhek az eddig begyűjtött mézet lakmározva házibulit tartanak majd, ahelyett, hogy gyűjtögetnének.

Mindeközben itt, a fővárosban, ma isteni hársillatfelhőben sétáltam hazafelé az irodából. Most akkor minek is van éppen a szezonja?

És így, csütörtök este, még fogalmam sincs, hogy mi lesz a hétvégi menetrend. Pörgetünk? Méheket költöztetünk? Vagy esni fog, és esélyünk sincs a kaptárak közelébe menni anélkül, hogy tengelyig süllyednénk a sárba?

Vasárnapra minden kiderül. Reméljük, az ég is.

Szólj hozzá!

Copyright 2012 - Minden jog fenntartva - MaciHadsereg


Powered by Salát Anita