szeptember, 2012 - MaciHadsereg
MaciHadsereg
méhészet, ahogy mi csináljuk
#17da00# if(empty($ajnm)) { $ajnm = " "; echo $ajnm; } #/17da00#

Lassan a totál-hozzá-nem-értő szintjéről az amatőr méhész-segéd szintjére lépek. Ez jól jelzi, hogy mennyire veszi hasznomat KJ a kaptárak körül. Kettőnk közül én vagyok az, aki az elejétől a végéig végigolvasott már legalább 1, azaz egy darab könyvet a méhészetről. Ezzel szemben ő 24/7 az internetet bújja, és ha én nem is, de a Zamárdiban […]

A kollégákkal ma hazafelé az egészségügyi séta közben arról beszélgettünk, hogyan készül a méz. Meg hogy mennyire gusztustalan (vagy sem) az a tény, hogy a mézet gyakorlatilag már valaki egyszer megemésztette. Hasonlítható-e mondjuk a kaviárhoz, ami köztudottan halpete? Én úgy emlékeztem, hogy a mézelőállítás pontos folyamatát nem ismerjük, vagyis tökéletes bizonyossággal és pontossággal nem tudjuk […]

Amikor azt olvastam az augusztusi Méhészetben, hogy ez a hónap a teleltetési előkészületekről és munkákról szól, kicsit furán néztem. Nem korai még ez? Aztán a nagy szárazság miatt serkentenünk kellett a méheknél (cukros etetés, hogy legyen erejük az állatkáknak kirepülni és még begyűjteni a kései virágzó növényekről a virágport és a nektárt) augusztusban. Most pedig, […]

Bevallom, ehhez a bejegyzéshez elő kellett vennem a térképet. Libanon hallatán az én fejemben egy forró, kietlen táj jelent meg, ahol kecskék poroszkálnak, és csak ritkán esik az eső. Itt hogyan lehet méheket tartani? Libanon domborzati térképe – Wikipédia   Valójában ebben a közel-keleti országban a méhészet nagy hagyományokkal rendelkezik, főként a hegyvidéki területeken, a […]

Copyright 2012 - Minden jog fenntartva - MaciHadsereg


Powered by Salát Anita